TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Psikoloji Bölümü öğrencilerinin 5 farklı proje başvurusu kabul edildi.

Psikoloji Bölümü öğrencilerinden Veysel Kalkan‘ın Dr. Öğr. Üyesi Temel Alper Karslı danışmanlığında “Freud’un Tekinsizlik Kavramından Hareketle Belirsizlik ve Korkunun Dikkat Üzerine Etkisi”;   Yasemin Şevran ve Hatice Fındık‘ın Dr. Öğr. Üyesi Temel Alper Karslı danışmanlığında “Kokunun Zaman Algısı Üzerine Etkisine Dair Deneysel Bir Çalışma”; Gökçenur Yiğit ve Ayşegül Acar‘ın Dr. Öğr. Üyesi Aylin Saltürk danışmanlığında “Genç Yetişkinlerin Çevrimiçi Flört Uygulamalarının Kullanma Motivasyonlarının Karanlık Üçlü ve Aşkı Algılayış Biçimi Arasındaki İlişki”; İlhan Tatar‘ın Dr. Öğr. Üyesi Onur Cem Doğru danışmanlığında “Büyük Beşli Kişilik Özelliklerinin İşe Adanmışlık Üzerindeki Etkilerinde Öz-düzenleme Becerilerinin Aracı Rolü” ve Beyza Nur Özesen, Elif Rana İnan, Sena Nur Özdek, Safinaz Kübra Aktaş‘ın Dr. Öğr. Üyesi Timuçin Aktan danışmanlığında “Romantik İlişki Deneyimi Olan Kadınların Yaşadığı Cinsiyetçi Deneyimler ve Yeme Bozuklukları Arasındaki İlişki: Nesneleştirilmiş Beden Bilinci ve Sosyal Görünüş Kaygısının Aracı Rolü” başlıklı proje önerileri TÜBİTAK desteği kazanmıştır.

Projeleri kabul alan öğrencilerimizi, danışman hocalarını ve sürece katkısı olan hocalarımızı tebrik ederiz.

27 Mart 2024, Çarşamba 169 kez görüntülendi