Afyon Kocatepe Üniversitesi Psikoloji Kulübü Bahar döneminde çeşitli sosyal, kültürel ve mesleki etkinlikler gerçekleştirdi.

 

“Eğer Ölmek Zorundaysam Bırak Umut Getirsin: Bir Filistin Meselesi”  konferansı

13 Mart 2024 tarihinde, “Eğer Ölmek Zorundaysam Bırak Umut Getirsin: Bir Filistin Meselesi” başlıklı bir konferans ile farklı disiplinlerin bakış açısıyla Filistin’de yaşanan soykırım tahlil edildi. Araştırma Görevlisi Dr. Serhat Toker, “Mitolojik Kaynaklarda İsrail-Filistin Meselesi” başlıklı sunumuyla katılımcılara sosyolojik perspektif sundu. Bu sunumu, Dr. Meleksima Türkırkı’nın “Filistin Konulu Medya Üzerinden İnsandışılaştırma” başlıklı oturumu, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Turan ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Alyağut’un “Kötülüğün Sıradanlığından Sıradanlığın Kötülüğüne” sunumu ve Arş. Gör. Satı Karaca’nın “Filistin Meselesine Psikolojik ve Psikanalitik Bir Bakış” başlıklı sunumu takip etti.

 

Psikologlar Günü Etkinlikleri

10 Mayıs Psikologlar Günü’nde, öldürülen Filistinli Psikolog ve Psikoterapist Amani Elderby anısına  söyleşi  gerçekleştirildi. Etkinliğe, Psikoloji Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Meleksima Türkırkı ve Felsefe Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Turan konuşmacı olarak katıldı.

Ayrıca 10 Mayıs Psikologlar Günü’ne özel ‘Oyun Gecesi’ etkinliği gerçekleşti.

 

Kitap Ayracı Boyama Etkinliği 

24 Mart 2024 tarihinde Afyonkarahisar Veysel Eroğlu Gençlik Merkezi’nde, Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’nin katkılarıyla kitap ayracı boyama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, gençlerin sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri ve yaratıcılıklarını sergilemeleri için düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, resim hocası eşliğinde kendi tasarımlarını oluşturma fırsatı buldu. Renklerin ve desenlerin özgürce kullanıldığı etkinlikte, hem eğlendiler hem de el becerilerini geliştirdiler.

 

Finansal Okuryazarlık Semineri 

1 Nisan 2024 tarihinde Habitat Derneği’nden Vildan Candede tarafından Finansal Okur Yazarlık 101 eğitimi  tamamlandı.

 

Frig Vadisi Gezisi 

Afyonkarahisar Doğa Sporları kulübü ile beraber Mozeks sponsorluğunda 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü Frig Vadisi ile Emre Gölü gezisi ve Ecoplogging etkinliği gerçekleştirildi.

 

Sokak Köpekleri için Mama Dağıtımı 

20 Mayıs 2024 tarihinde Barış Manço Şölen Alanı’nda sokak köpeklerinin yaşam koşullarını iyileştirme amaçlı mama dağıtımı gerçekleştirildi.

 

“Beş Vakit” Film Gösterimi ve Tartışması

22 Mayıs 2024 Çarşamba günü Fen Edebiyat Fakültesi Erdal Akar Konferans Salonu’nda “Beş Vakit” filmini izlendi. Gösterimin ardından Psikoloji Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Satı Karaca ile film tartışması gerçekleştirildi.

 

Psikoloji Kulübü Tanıtım Standı 

6 Haziran’da, AKÜFEST kapsamında Psikoloji Kulübü’nü tanıtmak amacıyla kampüste bir stant kuruldu. Stantta kulüp faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve yeni üyelerle tanışıldı.

19 Temmuz 2024, Cuma 442 kez görüntülendi